Krůtí karí s kokosovým mlékem a arašídovým máslem v košíčku z filo těsta

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 pláty filo těsta (čtverce 27x27cm)
370 g krůtích prsou
olej
1,5 lžíce červené kari pasty
3 lžíce červené čočky
1 hrnek drůbežího vývaru (cca 200 ml)
2 velké řapíky celeru
1 červená cibule (cca 80 g)
50 ml kokosového mléka
1 vrchovatá lžíce burákového másla

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Plát filo těsta rozřízneme na 4 čtverce.

  3. Do mističky (v průměru cca 10 cm) vložíme plát těsta a přes něj přeložíme druhý, aby cípy horního těsta vyčnívaly v místech mezi dvěma cípy dolního těsta. Takto vyložíme i dalších pět mističek.

  4. Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.

  5. Krůtí maso nakrájíme na drobné kousky.

  6. Cibuli nakrájíme na hrubo.

  7. Řapíky celeru oloupeme škrabkou a pomocí nože z nich vytrhneme podlouhlé žilky. Řapíky nakrájíme na cca 1 cm silné plátky.

  8. V hlubší pánvi rozehřejeme 1-2 lžíce oleje, na němž osmažíme cibuli. Poté přidáme maso a mícháme.

  9. Když se maso zatáhne, přidáme kari pastu a promícháme.

  10. Přidáme červenou čočku, a přilijeme drůbeží vývar (maso by mělo být do poloviny ponořené), lehce posolíme a nepřiklopené dusíme za občasného míchání, dokud čočka nezměkne a tekutina se asi z poloviny nevyvaří.

  11. Odstavíme z plotny, přimícháme kokosové mléko a burákové máslo.

  12. Upečené košíčky nevyndáváme z mističek a rovnou plníme směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!