Zapečené těstoviny se salámem, sýrem a vajíčkem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

těstoviny (fleky, vřetena, kolínka)
slovenský točený salám (použít můžeme také šunku nebo uzené maso)
kousek sýra (Eidam nebo Gouda)
cca 4 vejce
mléko
sůl
pepř
sádlo a strouhanka na vymazání a vysypání zapékací mísy (nebo plechu)

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.

  2. Salám nakrájíme na kostky. Sýr nakrájíme na malé kostičky.

  3. Uvařené těstoviny scedíme. Přidáme salám a sýr. Vše dobře promícháme.

  4. Osolíme a opepříme podle chuti. Opět dobře promícháme.

  5. Zapékací mísu (nebo plech) vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

  6. Těstoviny s ostatními surovinami dáme do mísy. Pečeme 15 minut na cca 170°C (spodní ohřev).

  7. Po 15 minutách zalijeme těstoviny mírně osolenými vejci, která jsme rozšlehali s trochou mléka (dávám 1 menší špetku soli na 1 vajíčko).

  8. Pečeme ještě 15 minut na spodní ohřev a potom přidáme i horní ohřev a dopečeme (na horní ohřev pečeme už jen cca 10 minut, aby nebyly těstoviny nahoře moc tvrdé).

  9. Podáváme s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!