Linecké duo řezy jahodové

Recepty, Moučníky

Suroviny

Linecké těsto:
400 g Hery
200 g moučkového cukru
600 g hladké mouky
1 žloutek
1.krém:
1 litr mléka
2 pudinky vanilkové
3-4 polévkvé lžíce cukru (dle chuti přidat či ubrat)
100 g másla
očištěné jahody (půlky, lze i celé menší)
2.krém:
1 litr mléka
2 pudinky vanilkové
3-4 polévkové lžíce cukru (opět dle chuti)
500 g jahod
1 tvaroh tučný

Postup přípravy receptu

  1. Těsto linecké: zpracujeme suroviny do měkké konzistence, necháme v lednici vychladit a rozležet, pak rozpůlíme a každou polovinu rozválíme na trochu pomaštěné plechy a upečeme na 180°C cca 15-20 minut dorůžova. Necháme vychladit.

  2. První řez s náplní č.1 - korpus poklademe jahodami a hned zalijeme krémem. Necháme ztuhnout.

  3. Krém č.1 - část mléka odlijeme, asi 2 dcl a nasypeme pudinkové prášky a cukr a dobře rozmícháme, poté nalijeme směs do zbytku mléka, promícháme a vaříme do hladkého a hustého pudinku. Nakonec přišleháme máslo.

  4. Druhý řez s náplní č.2: korpus zalijeme náplní a necháme ztuhnout.

  5. Krém č.2 - do 2 dcl mléka (odděleného z litru) rozmícháme 2 Zlaté klasy či pudinkové prášky a cukr. Poté vlijeme do zbytku mléka, v kterém jsme rozmixovali či jen rozšťouchali jahody a vše společně převaříme do hladkého krému, po uvaření vmícháme tvaroh a krém nalijeme na korpus a uhladíme.

  6. Podáváme dobře vychlazené a zdobíme šlehačkou či meduňkou. Tyto řezy jsou v době jahod osvěžující a lehké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!