Hořčicová omáčka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Kuřecí stehenní řízky (může být jakékoliv maso krůtí vepřové)
cibule
mrkev
celer
plnotučná hořčice
sladká smetana
tymián
saturejka
nové koření
jalovec
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli zesklovatíme na oleji, zarestujeme 3 lžíce hořčice, přidáme nakrájené maso na větší kousky a zeleninu na kostičky nebo nastrouhanou.

  2. Osolíme, dáme bylinky a koření, podlijeme a dusíme doměkka.

  3. Poté maso vyjmeme, zbytek propasírujeme a přilijeme smetanu.

  4. Dochutíme podle chuti ještě hořčicí, solí nebo špetkou cukru, jak kdo rád a zahustíme buď hotovou jíškou nebo rozkvedlanou moukou ve smetaně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!