Bleskový kynutý mazanec

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

220 g mléka
150 g bílého jogurtu (např. Selský)
1 vejce
60 g cukru
vanilkový cukr
špetka soli
3 lžičky citrónové šťávy (nebo i citronky)
2 lžíce oleje
400 g hladké mouky
130 g polohrubé mouky
25 g droždí
- možno přidat:
rozinky
kandovaná citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny - nejdříve tekuté, pak tuhé a zapneme rychlý program - Expres (nebo jiný, který má vaše pekárna), doba jeho trvání je 1 h 20 min.

  2. Při míchání můžeme, pokud je třeba, gumovou stěrkou lehce stáhnout kousky těsta, které ulpí na stěnách formy, dolů. Přesto, že je výroba mazance tak krátká, díky většímu množství droždí perfektně vykyne.

  3. Vyklápíme opatrně, boky horkého mazance jsou měkké, chladnutím se zpevní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!