Zapečené rybí filety pod bramborovou peřinou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 plátky filetů z jakédoli ryby
2 rajčata
4 bílé papriky
1 cibule
worchester
2 lžíce hořčice
lžička protlaku
citron
brambory
mléko
máslo do kaše
petrželka
koření na ryby
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si rozpustíme máslo a do něho vsypeme koření na ryby. Pak přidáme filety, které jsme pokapali citronem a osmahneme.

  2. Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Z brambor uděláme klasickou bramborovou kaši. Filety vložíme do mísy.

  3. Z protlaku, hořčice a worcestru uděláme kašičku, kterou potřeme rybu. Posypeme nakrájenými paprikami, cibulí a plátky rajčat. Můžeme ještě dokořenit, solí a pepřem. Já dochutila bylinkovou domácí solí.

  4. Navrch lžící rozprostřeme hotovou bramborovou kaši, posypeme petrželkou a zapečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!