Perníková bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Suroviny:
350 g polohrubé mouky
250 g krystal cukru
200 ml oleje
400 ml kefíru (kyšky)
1/2 lžičky mleté skořice
1 vanilkový cukr
1 vejce
1 kypřící prášek do perníku
1 lžička jedlé sody
1 vrchovatá lžíce kakaa
3 lžíce rozinek
3 lžíce vlašských ořechů
3 lžíce medu
rum

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a olejem do hladké pěny.

  2. Přidáme kefír a veškeré sypké suroviny a zamícháme.

  3. Nakonec přidáme rozinky namočené v rumu, vlašské ořechy smíchané s medem, vše dáme do vysypané bábovkové formy.

  4. Pečeme asi 50 minut na 180 °C.

  5. Hotovou bábovku pocukrujeme, nebo ještě teplou polejeme polevou - zbylý rum z rozinek umícháme s ml.cukrem, 2 PL marmelády a citronovou šťávou. Posypeme mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!