Kuřecí soté s pařenými bochánky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích prsíček
4 dl 10% smetany
50 g vlašských ořechů
polévková lžíce kari koření
lžička soli
olej
na bochánky:
500 g hladké mouky
voda
1 sáček instantního droždí
slunečnicový nebo arašídový olej na potírání
sůl
pepř 4 barev - nejlépe čerstvě mletý nebo nadrcený

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a ořechy na hrubo nasekáme, na rozpálenou pánev nalijeme olej a hned přidáme koření, necháme zpěnit, přidáme maso a dobře orestujeme (5-10 minut podle velikosti pánve).

  2. Přisypeme ořechy, zalijeme smetanou, osolíme a necháme 10 minut pozvolna vařit, až se smetana asi z poloviny vyvaří.

  3. Na talíř položíme dva bochánky a přelijeme čtvrtinou masa s omáčkou.

  4. Bochánky: mouku promícháme s droždím, pozvolna přidáváme vodu, až vznikne tužší těsto. Dobře prohněteme, až je těsto vláčné a nelepí se, necháme asi 1 hodinu odpočinout pod miskou. Těsto rozdělíme na dva díly, polovinu těsta vytvarujeme do hranolku a na pomoučněném vále rozválíme na 2 mm silný plát, potřeme olejem, posolíme a posypeme pepřem dle chuti, těsto svineme do válečku, který rozkrojíme na 8 dílů. Složíme vždy dva na sebe a na prostředku zmáčkneme třeba kulatou vařečkou tak, aby nákroje byly na volných koncích (po uvaření mají tvar a díky pepři i strukturu šnečí ulity), necháme 20 minut odpočinout. Zatím stejným způsobem zpracujeme zbývající těsto, do kastrolu s poklicí dáme asi 3 cm vody, pařáček a plátěný ubrousek, až se začne voda vařit, vložíme 4 bochánky a vaříme 10 minut, po vyjmutí ihned propícháme vidličkou, jinak ztěžknou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!