Zapečené maso s hořčicí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové kýty nebo kotlety
750 g brambor
200 ml kysané smetany
200 ml mléka
1 velká lžíce Dijonské hořčice
3 malé lžičky obyčejné hořčice
sůl
mletý pepř
cibule
hladká mouka
olej
uzený sýr plátkový

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce.

  2. Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky.

  3. Smetanu smícháme s mlékem a oběma hořčicemi.

  4. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  5. Maso osmahneme na pánvi, aby se zatáhlo a vyjmeme.

  6. Do výpeku dáme krátce osmahnout cibuli.

  7. Tu vložíme do zapékací misky, na to maso, brambory a zalijeme směsí z hořčice, smetany a mléka.

  8. Až bude vše hotové a trouba vyplá, tak na to rozprostřeme plátky uzeného sýra a necháme samovolně roztavit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!