Rychlá polévka z červené čočky

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g červené čočky
1 mrkev
olivový olej
1 střední cibule
3 stroužky česneku
sójová omáčka
citronová šťáva
pepř
2 kostky slepičího bujónu
oregano nebo bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme ji půl litrem studené vody a přivedeme k varu. Mrkev očistíme, oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky nebo na kostičky. Do hrnce k čočce dáme mrkev a rozdrobíme bujón.

  2. Cibulku a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Olivový olej rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm plátky česneku a cibule.

  3. Poté směs přidáme do vařící polévky. Ochutíme sójovou omáčkou a citronovou šťávou, opepříme a přidáme nasekané bylinky.

  4. To, že je polévka hotová, poznáme podle toho, že čočka zežloutne. Čočka se také trochu rozvaří, tím zároveň polévku zahustí, pokud se vám zdá, že je polévka příliš hustá, přlijte vodu a nechte provařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!