Zapečené brambory s pařížským salátem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory uvařené ve slupce
30 dkg pařížského salátu
1 pikantní klobása
1 cibule
anglická slanina
2 vejce
tvrdý sýr
sůl
pepř
strouhanka
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky.

  2. Zapékací mísu si vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

  3. Dno mísy vyložíme kolečky brambor, jemně osolíme a dáme vrstvu pařížského salátu.

  4. Na salát opět kolečka brambor, na to kolečka klobásy, cibuli na plátky, anglickou a poslední vrstva brambory.

  5. Jemně osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehanými vejci.

  6. Vložíme do vyhřáté trouby na 170 st a zapékáme asi 40 min. 10 min před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem a vložíme dopéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!