Vepřová líčka na paprice a smetaně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřových líček
1 cibule
3 kuličky nového koření
3 kuličky černého pepře
1 bobkový list
50 g másla
2 lžičky oleje
2 lžičky mleté sladké papriky (maďar.)
podle chuti pálivé papriky
hovězí vývar na podlévání
200 ml šlehačky
francouzské máslo na zahuštění
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Líčka odblaníme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Rozkrojíme na menší kusy a dáme opéct do pánve s rozehřátým máslem s olejem.

  2. Přidáme nasekanou cibuli, koření a necháme maso zatáhnout. Posypeme paprikou, promícháme a zalijeme částí vývaru. Dusíme pod poklicí za občasného podlévání, až do změknutí.

  3. Měkké maso dáme stranou a omáčku přecedíme, zalijeme smetanou, zahustíme dle potřeby francouzským máslem. Dochutíme citronovou šťávou a podáváme s těstovinami, rýží, knedlíkem, noky nebo br. kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!