Vepřová líčka na paprice a smetaně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřových líček
- 1 cibule
- 3 kuličky nového koření
- 3 kuličky černého pepře
- 1 bobkový list
- 50 g másla
- 2 lžičky oleje
- 2 lžičky mleté sladké papriky (maďar.)
- podle chuti pálivé papriky
- hovězí vývar na podlévání
- 200 ml šlehačky
- francouzské máslo na zahuštění
- citronová šťáva
Postup Vepřová líčka na paprice a smetaně
Postup přípravy receptu
-
Líčka odblaníme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Rozkrojíme na menší kusy a dáme opéct do pánve s rozehřátým máslem s olejem.
Přidáme nasekanou cibuli, koření a necháme maso zatáhnout. Posypeme paprikou, promícháme a zalijeme částí vývaru. Dusíme pod poklicí za občasného podlévání, až do změknutí.
Měkké maso dáme stranou a omáčku přecedíme, zalijeme smetanou, zahustíme dle potřeby francouzským máslem. Dochutíme citronovou šťávou a podáváme s těstovinami, rýží, knedlíkem, noky nebo br. kaší.