Houbová specialita s pečenými brambory

Recepty, Houby

Suroviny

1000 g směsi hub (žampiony, lišky apod.)
1000 g brambor
200 g uzeného bůčku
2 cibule
2 svazečky petrželové natě
3 lžíce oleje
kmín
bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře očistíme, osušíme, podélně rozkrojíme. Plech vymažeme olejem, posypeme kmínem a poklademe půlkami brambor (rovnou částí dolů), vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 40 minut při teplotě 220°C.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzený bůček nakrájíme na nudličky. Houby očistíme, větší můžeme nakrájet i na čtvrtky. Uzený bůček dobře vypečeme, přendáme na chviličku na talíř, na vzniklém tuku nejprve trochu opečeme cibulku a pak přidáme a opečeme houby. Přikryjeme a dusíme na mírném ohni 15 minut. Dochutíme solí a pepřem.

  3. Smícháme s bůčkem a nadrobno nasekanou petrželovou natí. Podáváme s pečenými brambory. Lze použít jak žampiony, tak i různé lesní houby, ty by neměly být rozměklé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!