Tvarohovo-malinový koláč s bílou čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Sušenkový základ:
18-20 vanilkových oplatek, sušenek (použila jsem máslové)
1 hrnek opečených mandlí (1 šálek) (já nedala mandle)
4 lžíce rozpuštěného másla
Náplň:
2 velká vejce
120 g bílé čokolády, nadrobno nakrájené
2/3 hrnku cukru
800 g tvarohu
1 lžička nastrouhané citrónové kůry
2 lžičky vanilkového extraktu
1 hrnek malin (čerstvých či mražených)
Poleva:
1 hrnek malinové marmelády (může být jakákoliv)
500 g zakysané smetany
3 lžíce cukru
1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr)
maliny podle potřeby (2 půllitrové košíky)

Postup přípravy receptu

  1. Vydatný a krémový tvarohový koláč, pečený dohromady s malinami.

  2. Troubu předehřeji na 180°C. Vezmu plech, na který položím větší plát alobalu. Na něj pak položím dortovou formu, kterou jsem vymazala máslem, stejně jako alobal. Strany alobalu jsem ohnula přes okraj dortové formy. Nastrouhala jsem sušenky a (nemusí být) mandle a smíchala s máslem. Míchejte tak dlouho, dokud to není celé bez suchých částí. Vyplňte s tím spodek formy, asi tak do 5 cm výšky. Pokud chcete spodní vrstvu větší, musí být více sušenek. Dám do trouby péct dozlatova, asi tak na 10 minut. Poté nechám vychladnout.

  3. Ve vodní lázni rozehřeji čokoládu tak, aby byla krémovitá. Teď rozšlehám tvaroh s vanilkou (nebo vanil.cukrem jako já), cukrem a citrónovou kůrou a to v mixéru. Následně naliji do velké mísy. Přidám vejce, čokoládu a vše promíchám. Polovinu z toho naliji na upečený dortový základ a to pokryji malinami. Na to dám krému z zakysané smetany (rozmixovaný s vanilkou nebo vanil cukrem) a dávám upéct přesně na 45 minut. Poté, co vyndám, tak nechám 20 minut chladnout. Pak jsem ve vodní lázni rozehřála marmeládu rybízovou s malinami. A polila. Následně nechám v lednici.

  4. Hotovo;-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!