Zapečená kuřecí prsa s bramborami ve smetaně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 větší kuřecí prsní řízky
cca 8 ks středně velkých brambor
250 ml smetany ke šlehání
oblíbené koření na maso (používám směs Argentina)
menší lžička mleté uzené papriky
sůl, pepř
petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve omyjeme maso a každý prsní řízek rozkrojíme na 2 menší. Posypeme kořením Argentina (nebo jiným oblíbeným kořením na drůbeží maso). Brambory oloupeme a nakrájíme na asi 0,5 cm kolečka.

  2. Do zapékací misky o rozměru cca 20x30 cm nejdříve naskládáme první vrstvu brambor, které osolíme, opepříme a zlehka posypeme uzenou mletou paprikou. Na to pak rovnomerně poklademe okořeněné maso a znovu zopakujeme vrstvu brambor (osolených, opepřených a opaprikovaných). To vše zalijeme lehce osolenou a opepřenou smetanou ke šlehání.

  3. Zapékací mísu přikryjeme buď vrchním dílem nebo stačí i alobalem a pečeme cca hodinu při 180 °C, dokud maso i brambory nebudou zcela měkké a nevytvoří se na povrchu zlatavá kůrka. Na talíři pak zdobíme petrželkou nebo jinou oblíbenou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!