Čokoládová mléčná rýže z hrnce na rýži

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

2 hrnky rýže (Nejlépe Thajská jasmínová)
1 litr mléka
6 lžic cukru
voda
špetka soli
(Na polevu)
1 lžíce másla
50g čokolády na vaření
0,2 dcl smetany

Postup přípravy receptu

  1. Rýži nasypeme do rýžovaru, propláchneme vodou a slijeme. Rýži zalijeme vodou necelý centimetr nad hladinu rýže, přidáme špetku soli a zapneme rýžovar.

  2. Po cca 7 minutách, když slyšíme, že se rýže začala vařit hrnec otevřeme, nasypeme do něj cukr a zalijeme mlékem.

  3. Vaříme dál až do změknutí, téměř rozvaření. Rýži můžeme nechat dále ohřívat (režim Warm), aby pěkně změkla.

  4. V kastrůlku rozehřejeme máslo, rozlámeme čokoládu a přidáme smetanu. Mícháme šlehací metlou do zhoustnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!