Kuřecí paličky na celeru

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

12 kuřecích paliček
1 bulva celeru
1 větší cibule
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky osolíme a opepříme. V pánvi s vyšším okrajem roztopíme máslo a paličky na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme a uložíme do alobalu.

  2. Do výpečku vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, snížíme teplotu a dozlatova ji restujeme. Přidáme na jemno nastrouhaný celer a restujeme dál, dohněda.

  3. Směs restované cibule a celeru rozprostřeme na dno pekáče, poklademe kuřecími paličkami, zakryjeme alobalem a pečeme při 250°C 45 minut. Poté odstraníme alobal, maso lehce zastříkneme roztopeným máslem a dopečeme asi 20 minut dozlatova. Podáváme s vařenými brambory nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!