Mangoldové lasagne

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balíček Lasagní
4 rajčata
4 větší listy mangoldu
1 cibule
1 bílá část z pórku
sůl
4 stroužky česneku
oregano
sůl
olej
50 g tvrdého sýra
Omáčka:
2 lžíce oleje
4 lžíce hladké mouky
1/2 l mléka
cca 3 dl zeleninového vývaru
mletý bílý pepř
sůl
100 g tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a na kolieska nakrájaný pór (asi 3 minúty). Pridáme prelisovaný cesnak, osolíme.

  2. Na omáčku rozohrejeme olej, vmiešame múku a krátko dobleda opražíme. Zalejeme mliekom a vývarom a za stáleho miešania rozvaríme na hladkú omáčku. Osolíme, okoreníme bielym korením. Po prechladnutí vmiešame nastrúhaný syr.

  3. Do vymasteného pekáčika nalejeme 1/3 omáčky a ukožíme na ňu plátky lasagní. Na to rozložíme mangodovú zmes a opäť dáme plátky lasagní. Naleme druhú tretinu omáčky.

  4. Poukladáme kolieska paradajok, posypeme ich oreganom a jemne osolíme. Uložíme lasagne a polejeme ich zvyškom omáčky.

  5. Pečieme pri 150°C asi 40 minút, potom posypeme strúhaným syrom a dopečieme dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!