Žampiony plněné mletou směsí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Orientační množství, dle chuti:
cca 500 g čerstvých žampionů
cca 300 g mletého masa mix
1 cibule
cca 2-3 stroužky česneku
1 kapie
plnější lžička mleté sladké papriky
cca 2 lžíce rajského protlaku
sůl
pepř mletý
chilli pasta, není nutná
olej

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a odstraníme z nich nohy, které použijeme do mleté směsi (případně dále do polévky či pod maso).

  2. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata, přidáme mleté maso, které během smažení rozdělíme na kousky. Po osmažení masa přidáme drobně pokrájenou očištěnou kapii a nožky ze žampionů, nasekaný česnek dle chuti, papriku a protlak. Vše společně ještě chvíli smažíme, do povadnutí žampionových nožiček, dle chuti osolíme, opepříme a přidat můžeme i trošku chilli pasty nebo papričky. Směs podléváme jen minimálně, je lepší, když bude krémová, ne tekutá.

  3. Žampiony naplníme mletou směsí a naskládáme do pekáčku nebo zapékací mísy. Pokud nám zbude směs, přidáme k ní maličko vody nebo vývaru a krátce podusíme, případně dochutíme.

  4. Žampiony pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 20 minut (dle jejich velikosti).

  5. Podáváme s těstovinami nebo bramborovou přílohou, na talíři můžeme doplnit zbylou mletou směsí a posypat parmezánem. Vše dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!