Pečené brambory s česnekovým máslem a karotkovou pomazánkou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 velké brambory
2 lžíce změklého másla
2 stroužky česneku
200 g lučiny
2 lžíce zakysané smetany
200 g karotky
hrst pažitky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory kartáčkem dobře očistíme a i se slupkou je vložíme do vařící vody a necháme 15 minut vařit. Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C. Předvařené brambory vyndáme z vody, každý brambor zvlášť zabalíme do kusu pečícího papíru, naskládáme do zapékací misky a dáme péct na 30 minut. Pak každý brambor vybalíme z papíru, nahoře nařízneme do kříže a vrátíme ještě asi na 5 minut do trouby.

  2. Změklé máslo promícháme s rozetřenými stroužky česneku.

  3. Karotku nastrouháme na hrubé slzy, dáme do misky, přidáme lučinu, zakysanou smetanu, nasekanou pažitku, sůl a pepř a zamícháme pomazánku.

  4. Upečené brambory nandáme na talíře, do každé brambory do zářezů vložíme dvě lžičky česnekového másla a navrch dáme dvě lžíce karotkové pomazánky. Navrchu můžeme ještě posypat nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!