Žampiony s těstovinami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Suroviny:
250 g čerstvých špaget nebo jiných těstovin
250 g čerstvých žampionů
1/2 malé cibule
10 g farmářského másla
10 g másla ghí
10 ml sójové omáčky
100-150 ml vývaru
2 lžičky hovězího bujonu
2 jarní cibulky
20 g Gran Moravia sýra
10 g Solamylu
pepř
Vegeta dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Orestujeme cibulku na másle a ghí. Mezitím nakrájíme čerstvé žampiony, polovinu na půlky a zbytek necháme vcelku. Nakrájíme jednu jarní cibulku, smícháme se žampiony. Restujeme 5 minut a pak přidáme sójovou omáčku. Poté okořeníme dle chuti - pepř, Vegeta a přidáme vývar 100-150 ml.

  2. Připravíme 200-250 ml vody, přidáme 2 malé lžičky bujonu. Necháme trošku povařit, až se odpaří polovina vody a poté přidáme do pánve, kde restujeme žampiony. Povaříme na mírném ohni zhruba 5 minut, než se spojí chutě a pak přidáme čerstvou jarní cibulku.

  3. Dáme vařit čerstvé těstoviny na 2-3 minuty. Servírujeme se sýrem Gran Moravia a můžeme ještě na ozdobu přidat trošku čerstvé jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!