Kuřecí stehýnka s rajčaty a žampiony na víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 ks horních částí kuřecích stehen
20 menších žampionů
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla + lžička oleje
100 ml bílého vína
1 lžíce rajčatového protlaku
12-15 cherry rajčátek
300 ml kuřecího vývaru
1 lžičku kukuřičného škrobu
špetka čerstvě mletého pepře
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Stehenní kousky očistíme, můžeme nechat vcelku nebo vykostíme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na širší plátky, nožky zkrátíme. Rajčátka opláchneme a rozkrojíme napůl.

  2. Hlubší pánev rozehřejeme, dáme olej a opečeme osolené, opepřené maso ze všech stran. Přidáme polovinu žampionů a nožky a ještě pár minut opékáme. Podlijeme vínem a po chvilce přidáme rajčátka a protlak rozmíchaný ve 150 ml vývaru, přiklopíme a podusíme do změknutí masa. Dle potřeby podlijeme.

  3. Zatím na menší pánvičce na másle se lžičkou oleje opečeme druhou polovinu žampionů. V trošce vody rozmícháme škrob a vlijeme k podušenému masu a dle potřeby přidáme zbytek vývaru, sůl nebo pepř. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší (hodí se i rýže nebo těstoviny) a na každou porci na talíři dáme část opečených žampionů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!