Květáková polévka s bramborem, zahuštěná krupičkou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 středně velký květák
3 větší brambory
2 větší vejce
2-3 lžíce dětské krupičky
cca 1 l vody
sůl
pepř
3 lžičky polévkového koření bez glutamanu (použila jsem ze zdravé výživy)
pažitka
20 g másla
hrst strouhaného parmezánu (nemusí být, ale dá polévce lepší chuť)

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na menší růžičky, brambory nakrájíme na kostičky. Dáme společně s polévkovým kořením na cca 20 minut povařit, dokud zelenina nezměkne. Pozn.: Zalijeme jen takovým množstvím vody, aby byl květák s bramborami těsně ponořený.

  2. Po 15 minutách vypneme a tyčovým mixérem polévku jen nahrubo rozmixujeme, aby se polévka částečně zahustila, ale zárověň tam zůstaly i znatelné kousky zeleniny.

  3. Poté přidáme cca 3 lžíce dětské krupičky (nebo i méně, podle toho, jak chceme mít polévku hustou) a necháme ještě chviličku provařit. Úplně na závěr vmícháme rozšlehaná, osolená vejce, kousek másla a parmezán. Dochutíme solí a pepřem, přidáme nasekanou pažitku a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!