Žampiony na slanině a majoránce

Recepty, Houby

Suroviny

300 g čerstvých žampionů
100 g slaniny
1 cibule
čerstvá majoránka nebo sušená majoránka
zelená petrželka
špetka drceného kmínu
kousek másla
cca 1- 2PL hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony podle velikosti rozkrájíme na čtvrtky, půlky nebo silnější plátky. Cibuli na jemno a slaninu na kostičky nakrájíme.

  2. Na trošce másla orestujeme cibuli se slaninou, přidáme žampiony, osolíme, okmínujeme a restujeme. Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a podlijeme asi 100 ml vody, popř. vývaru. Necháme provařit 10 minut a ke konci přisypeme posekanou čerstvou nebo rozemnutou sušenou majoránku. Dochutíme a vmícháme posekanou petrželku. Neměla by nám vzniknout řídká omáčka, žampiony by měly být spíše směsí obalené. Podáváme s pečivem, popř. brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!