Zapečený špenát s vejcem a jogurtovým dresinkem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

150 g listového špenátu
1 vajíčko
70 g strouhaného sýru do 40 % t.v.s. na posypání
pepř
špetka soli
kapka rostlinného oleje
Dresing:
80 g bílého jogurtu do 3 % tuku
kávová lžička octu balsamico
kapka olivového oleje
šťáva z citrónu (1 čajová lžička)
špetka barevného pepře
špětka soli
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. 1. Špenát propláchneme a necháme okapat.

  2. 2. V pánvi rozehřejeme olej a vložíme špenát. Lehce jej osolíme a krátce orestujeme, jen aby listy zavadly.

  3. 3. Zapékací formu lehce vytřeme olejem, vložíme špenát, který zalijeme rozmíchaným vajíčkem (společně s vajíčkem promícháme i sůl, pepř a můžeme přidat nakrájený sýr).

  4. 4. Vše posypeme zbylým sýrem a pečeme při teplotě 160 stupňů asi 25 minut.

  5. 5. Připravíme dresink: bílý jogurt promícháme s olivovým olejem, octem a dochutíme citronovou šťávou, nakonec přidáme i špetku soli, pepře a bazalku.

  6. 6. Ke špenátu podáváme různé druhy libového masa a nakonec přidáme i jogurtový dresink.

  7. Recept je vhodný jak pro redukční režim, tak i pro udržovací režim. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!