Bramborový salát s fazolkami, avokádem a hráškem

Recepty, Saláty

Suroviny

Na zálivku:
150 ml majonézy
2 lžičky hrubozrnné hořčice
1 lžíce nasekané petrželky
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce vody
Na salát:
400 g malých salátových brambor
150 g mražených zelených fazolek
250 g mraženého hrášku
1 velké zralé avokádo
1 lžička citronové šťávy
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Promícháme přísady na zálivku s 2 lžícemi vody, osolíme a opepříme. Brambory uvaříme doměkka, trvá to asi 20 minut podle velikosti, a zchladíme je. Překrájíme podle velikosti napůl nebo na silné plátky, můžeme použít i brambory neloupané.

  2. Zvlášť uvaříme mražené fazolky a hrášek, zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme dobře okapat. Hrášek, fazolky a brambory opatrně promícháme se zálivkou, hrst fazolek a hrášku si necháme na ozdobu.

  3. Těsně před podáváním oloupáme, odpeckujeme a pokrájíme avokádo a promícháme ho s citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Vmícháme ho do salátu, případně dosolíme a podáváme jako přílohu k jakýmkoliv smaženým jídlům, karbanátkům nebo třeba k sýrovému špízu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!