Libanonská kuchyně - Čočka s rýží

Recepty, Luštěniny

Suroviny

2 hrnky běžné čočky (já použila hnědou protože jiná doma nebyla)
1 hrnek rýže basmati
4-5 středních hnědých cibulí
(1-2 lžičky směsi 7 koření)
5 lžiček mletého nového koření
3,5 lžičky mletého pepře
3,5 lžičky mleté skořice
5 lžiček mletého hřebíčku
4 lžičky mletého muškátového oříšku
4 lžičky mletého semínka řeckého sena
4 lžičky mletého zázvoru
1-2 lžičky mletého černého pepře
1-2 lžičky mletého římského kmínu
sůl dle zvyku (já použila přírodní růžovou himalájskou sůl)
olivový olej na smažení
Pokud máte rádi mdlejší chuť dejte všeho jen po 1 lžičce pro pikantnější chuť dejte všeho po 2 lžičkách

Postup přípravy receptu

  1. Oprala jsem čočku s rýži ve vlažné vodě.

  2. Pak jsem čočku s rýží nechala stát ve studené vodě cca 2 hodiny (můžete osolit), aby nasála co nejvíce vody a byla rychle vařená.

  3. Cibuli jsem nakrájela na půlměsíčky a osmažila dozlatova. Poté jsem cibuli vyndala na talíř.

  4. Do čočky jsem přidala vodu a uvařila jsem jí doměkka a poté jsem jí slila.

  5. Ve zbylém oleji jsem během pár sekund zasmažila směs koření a přidala jsem čočku s rýží. Vše jsem dobře promíchala a navrch jsem dala zlatou cibulku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!