Žampionovo - kuřecí guláš

Recepty, Houby

Suroviny

300 g žampionu
2 stehenní kuřecí řízky
1 lžíce rajčatového protlaku
2 cibule
lžíce sádla
3 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
červená sladká paprika
špetka pálivé mleté papriky
lžička gulášového koření
sůl
pepř
majoránka
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené maso na kousky osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Cibuli na krájíme na jemno. Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky.

  2. Na sádle usmažíme cibuli do zlaté barvy, přidáme nakrájený česnek a maso. Po opečení masa přidáme žampiony a zarestujeme. Vmícháme protlak a papriku. Mícháme jen chvilku, aby paprika nezhořkla a zaprášíme moukou. Promícháme a zalijeme teplou vodou, přidáme všechno koření necháme vařit asi 20 minut. Kuřecí maso i žampiony jsou brzy měkké.

  3. Dochutíme a můžeme podávat s chlebem nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!