Zapečené šišky z mletého masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg mletého masa
100 g libové anglické slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
1,5 rohlíku nebo žemle
trochu mléka
petrželka
libeček
sůl
koření na mletá masa (já používám od Antonína)
olej
Na zalití:
4 vejce
500 ml kysané smetany
1/2 lžičky hladké mouky
sůl
paprika
grilovací koření
strouhanka
tuk

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme rohlíky do mléka a necháme rozmočit. Anglickou slaninu semeleme, nebo rozsekáme na robotu.

  2. Mleté maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, namočeným a vymačkaným rohlíkem, slaninou a nasekanou petrželkou, osolíme a okořeníme.

  3. Pořádně vše promícháme a děláme malé šišky, které lehce osmažíme na oleji. Dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky.

  4. V kysané smetaně rozšleháme vejce, mouku, koření a tím šišky přelijeme.

  5. Pečeme asi 35 - 45 minut. Podáváme s různě upravenými brambory, kaší, nebo jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!