Cibulová polévka s tymiánem

Recepty, Polévky

Suroviny

5 větších cibulí
2 litry hovězího vývaru
2 lžíce olivového oleje (na něm připravíme cibuli)
2 stroužky česneku (na plátky)
2 bobkové listy
špetka sušeného tymiánu
8 kuliček pepře
hladká mouka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule si nakrájíme na kolečka nebo půl kolečka, dáme na pánev, na které jsme si rozehřáli olej. Smažíme na mírném ohni pár minut a pak dusíme dokud cibule nebude hnědá (když se lehce někde připálí, vůbec nevadí), občas promícháme.

  2. Až je cibule hotová přidáme česnek nakrájený na plátky a minutu smažíme. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vývarem, do kterého jsme dali bobkové listy, kuličky pepře a tymián.

  3. Vaříme asi 20-30 minut. Dochutíme solí a pepřem a podáváme. Jednotlivé porce pak můžeme lehce posypat sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!