Steak s žampionovou omáčkou, americké brambory

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové pečeně
800 g brambor
40 ml oleje
200 ml smetany
200 g žampionů
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce důkladně omyjeme, nakrájíme na osminky, rozvrstvíme na pekáč, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a vložíme do rozehřáté trouby na 225°C. Pečeme cca 35 minut.

  2. Maso nakrájíme na 3 cm silné plátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi 4 minuty z každé strany.

  3. Žampiony nakrájíme na 0,5 cm silné plátky a na mírném plameni osmahneme na pánvi. Když žampiony zmenší objem na třetinu, zalijeme je smetanou, kterou necháme zredukovat, dokud nevytvoří krémovou konzistenci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!