Žampiónové karbanátky

Recepty, Houby

Suroviny

3 rohlíky
1/2 kg žampiónů
petrželka
mléko
sůl
pepř
kmín
muškátový oříšek
1 vejce
2 lžíce ovesných vloček
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné žampióny drobně nakrájíme a osmahneme na oleji.

  2. Trošku podlijeme vodou, okmínujeme a podusíme doměkka.

  3. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a necháme nasáknout.

  4. Jakmile jsou nasáklé, vymačkáme přebytečnou tekutinu, přidáme drobně nasekanou petrželku, osolíme, opepříme, strouhneme trošku muškátového oříšku, přidáme podušené žampióny, ovesné vločky a vejce.

  5. Tvarujeme karbanátky a obalíme ve strouhance.

  6. Smažíme z obou stran dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!