Vepřové kostky s houbovou vůní,česnekem a paprikou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Vepřová plec 300 g
čerstvé houby 300 g
cibule 3 ks
česnek 2 stroužky
sádlo (olej) 3 lžíce
sůl
paprika mletá sladká 2 lžíce
houbové koření (Vitana) 2 lžičky
celý kmín 1/2 lžičky
voda na podlití - horká
Hladká mouka na zahuštění 2 lžíce
sádlo (olej) 1 lžíce

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky (5cm),cibuli nakrájíme na větší kostky,česnek pokrájíme nahrubo.

  2. Vodu (třeba v konvici) si uvedeme do varu.

  3. V kastrolu si rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a restujeme do sklovata, pak přidáme česnek a společně restujeme do zlatova.

  4. Poté přidáme maso a mícháme do zatažení. Pod zatažené maso vsypeme houbové koření, kmín a necháme rozvonět.

  5. Přidáme pokrájené houby, zlehka orestujeme, vsypeme sladkou papriku, promícháme a vše podlijeme vroucí vodou. Ze začátku jen asi 1cm, aby se nám obsah kastrolu hned vařil, promícháme a dolijeme zbytek. Jen do výšky masa.

  6. Dle chuti osolíme, přiklopíme a necháme zlehka dusit asi 3O min - dle tuhosti masa.

  7. Na pánvi si rozehřejeme tuk, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Tu vmícháme k masu a necháme ještě asi 15 - 20 min za občasného promíchání, pomalu provářet a dusit. Posledních 10min. odklopíme pokličku a necháme aby nám omáčka pustila glanc (tuk na povrch).

  8. Zahustit lze i moukou smíchanou s troškou studené vody.

  9. Omáčku dle chuti dosolíme a podáváme ozdobené zelenou cibulkou. Jako přílohu můžeme dát houskové knedlíky, rýži...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!