Vylepšený makovec

Recepty, Moučníky

Suroviny

Makové těsto:
2 dcl cukru
2 dcl oleje
3 vejce
1 lžička skořice
4 dcl polohrubé mouky
2 dcl hladké mouky
1 prášek do pečiva
2-4 lžíce mléka
4 lžíce mletého máku
Piškotové těsto:
4 vejce
4 lžíce cukru krupice
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce horké vody
2 lžíce oleje
Poleva:
2 lžíce džemu
3 lžíce horké vody
3-5 lžic cukru moučky

Postup přípravy receptu

  1. Těsto na makovec připravíme smícháním všech surovin a rozetřeme na vymazaný, vysypaný moukou pekáč a dáme asi na 10 min zapéct, pak na to rozetřeme piškotové těsto a pečeme dohromady do mírného zrůžovění.

  2. Na piškot si vyšleháme žloutky s cukrem, horkou vodou, olejem do zhoustnutí a pak po částech vmícháme sníh z bílků a mouku. Po upečení potřeme polevou, kterou získáme pečlivým vymícháním daných surovin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!