Vylepšený zapékaný Croque Monsieur

Recepty, Ostatní

Suroviny

8 plátků toastového chleba
4 plátky šunky
8 plátků uzeného sýru
4 vejce
cca 100ml mléka
na posypání tvrdý sýr (použila jsem blaťácké zlato)
dijonská hořčice
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jednotlivé plátky toastového chleba potřeme dijonskou hořčicí. Na 4 z nich položíme plátek uzeného sýru, šunky, opět sýru a přiklopíme zbylými plátky chleba. Přimáčkneme, překrojíme na trojúhelníčky a vyskládáme do zapékací misky. Vejce vyšleháme s mlékem a osolíme.

  2. Toasty zalijeme touto směsí, malinko je nadzdvihneme ode dna, aby se směs dostala i pod ně. Necháme hodinu vsakovat, můžeme během té doby ještě přelévat směsí, která zůstala okolo. Většina tekutiny by se měla vsáknout do toastů.

  3. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a dáme cca na 20 minut zapéct do vyhřáté trouby na 200C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!