Hejkalův řízek
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kýty (nebo krkovice, popřípadě kotlety)
- 2 cibule
- 100 g vepřových jater
- 100 g žampionů
- hladká mouka na obalení
- 2 lžíce másla
- Na těstíčko:
- 2 vejce
- 1 dcl mléka
- 2 lžíce hladké mouky
Postup Hejkalův řízek
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a pokledeme připravenou směsí: Na másle zpěníme 1 cibuli, vmícháme 100g nakrájených jater, 100g žampionů, orestujeme, přidáme 1vajíčko a necháme srazit.
Vložíme na připravené plátky masa a sepneme.
Obalíme v hl. mouce a v těstíčku z mouky, mléka a 1 vajíčka a smažíme ze všech stran na oleji na mírném stupni, aby se maso pěkně propeklo.