Hejkalův řízek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kýty (nebo krkovice, popřípadě kotlety)
2 cibule
100 g vepřových jater
100 g žampionů
hladká mouka na obalení
2 lžíce másla
Na těstíčko:
2 vejce
1 dcl mléka
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a pokledeme připravenou směsí: Na másle zpěníme 1 cibuli, vmícháme 100g nakrájených jater, 100g žampionů, orestujeme, přidáme 1vajíčko a necháme srazit.

  2. Vložíme na připravené plátky masa a sepneme.

  3. Obalíme v hl. mouce a v těstíčku z mouky, mléka a 1 vajíčka a smažíme ze všech stran na oleji na mírném stupni, aby se maso pěkně propeklo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!