Vylepšený vepřový vývar

Recepty, Polévky

Suroviny

Vepřové koleno
kořenová zelenina
masox
sůl
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
5 kuliček celého pepře
jitrnici
majoránku
kroupy

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy namočíme den předem a poté uvaříme ve slané vodě doměkka.

  2. Do hrnce vložíme nakrojené vepřové koleno, osolíme, přidáme masox, vaříme, v polovině doby varu přidáme očištěnou zeleninu a vaříme do změknutí masa i zeleniny.

  3. Z polévky vytáhneme maso i zeleninu, zeleninu rozmačkáme vidličkou a vrátíme do polévky, část masa také obereme, nakrájíme a vrátíme do polévky. Pro vylepšení chuti, aby to vonělo po zabijačce, jsem dala rozpustit domácí jitrnici a přidala majoránku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!