Výborná bavorská buchta se skořicí

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Těsto:
100 ml mléka
100 ml vody
1 vejce
3 hrnky hladké mouky
1 lžička soli
4 lžíce másla
1/3 hrnku cukru
1,5 lžičky sušeného droždí
Sypání:
1/3 hrnku pískového cukru
1 lžička skořice (kdo rád skořici, může dát 2 lžičky)
1 hrnek smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Přísady dát do pekárny, nastavit na těsto“ a zmáčknout start.

  2. Po skončení cyklu vyndat těsto na pomoučený vál. Těsto natlačíme na vymazaný plech, přikryjeme utěrkou a necháme 30 až 45 minut kynout.

  3. Pak ukazovákem a prostředníkem děláme po celém povrchu do těsta díry.

  4. V malé misce si smícháme sypání a zasypeme jím díry.

  5. Nakonec buchtu zalijeme smetanou a pečeme asi 30 minut při 180 C. Buchta je nejlepší ještě za tepla, ale dá se i velice úspěšně zmrazit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!