Margot bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krystalového cukru
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 vejce
margot tyčinka (větší 100g)
2 lžíce mléka
trocha oleje na vymazání
strouhanka na vysypání formy
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Cukr, žloutky a olej šleháme 5 minut, poté střídavě přišleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.

  2. Lehce vmícháme vařečkou tuhý sníh.

  3. Třičtvrtě těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy.

  4. Nastrouháme nahrubo margotku a čtvrt margotky nasypeme na těsto ve formě. Zbylou margotku vsypeme do mísy s těstem a 2 lžíce mléka.

  5. Vše zamícháme a vlijeme na těsto ve formě.

  6. Dáme péct do vyhřáté trouby 150°C na 45-50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!