Čokoládovo-rybízové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
6 vajec
250 g másla
150 g třtinového cukru
1 balíček vanilkového cukru
100 g hladké mouky
3 zarovnané kávové lžičky prášku do pečiva
200 g hrubě mletých ořechů nebo mandlí
200 g hořké čokolády nebo na vaření-posekanou na malé kousky
Náplň:
300 g rybízu (nebo jiné kyselejší ovoce)
3/4 l šťávy ze zavařeniny (nebo džusu-stejný jako ovoce)
2 malinové pudinkové prášky
cukr podle chuti
Krém:
2 šlehačky Rama Cremefine na šlehání
2 lžíce tmavého kakaa
1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zahřejeme na 200st./horkovzduch 180st.

  2. Těsto: Ušleháme nejprve sníh z bílků.

  3. Změklé máslo šleháme chvíli s cukrem do pěny, dále zašleháme žloutky, přidáme nasekané ořechy a čokoládu. Lehce zamícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka přidáme sníh.

  4. Pečeme na 200st./180st. asi 30 min.

  5. Náplň: Šťávu s ovocem zahřejeme k bodu varu a přidáme pudink.prášky zamíchané v troše vody. Vaříme do zhoustnutí. Ještě teplý pudink nalijeme na vychládlý piškot a necháme ztuhnout.

  6. Krém: Šlehačku smícháme s cukrem a kakaem a vyšleháme dotuha.

  7. Potřeme piškot a ozdobíme. Pozn.: Ovoce můžete nahradit i pár lžícemi kyselejší marmelády, kterou přidáte do šťávy nebo džusu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!