Výborná ovocná bublanina s kukuřičnou moukou a višněmi

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 a 1/2 hrnku kukuřičné mouky
1 a 1/2 hrnku pšeničné hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru
1/2 lžičky soli
2 vejce
1 hrnek mléka nebo jogurtu/kefíru
1/2 hrnku rozpuštěného sádla
1/2 hrnku oleje
Na posypání:
1 miska vypeckovaných višní (nebo třešní) - mohou být i z kompotu
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse smícháme sypké ingredience: kukuřičnou mouku, hladkou pšeničnou mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Pak přidáme vejce, mléko nebo jogurt/kefír, rozpuštěné sádlo a olej a dobře promícháme.

  2. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a lehce jím zatřeseme, aby těsto bylo v rovnoměrné vrstvě. Těsto poklademe vypeckovanými višněmi / třešněmi, které ještě lehce posypeme vanilkovým cukrem.

  3. Pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 30-40 minut, dokud povrch nezezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!