Vepřové srdíčko na houbách

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 vepřové srdce
2 cibule
1 lžička majoránky
1/2 lžičky mletého pepře
sůl
1,5l vody
1 kostka bujónu
250 ml smetany na vaření
3 lžíce tmavé instantní jíšky
houby
2 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené na malé kousky srdíčko, orestujeme, okořeníme, zalijeme vodou s bujónem a zavřeme do tlakového hrnce.

  2. Po 60 minutách otevřeme,přidáme houby (já měla směs mražených)a ještě na 15 minut zavřeme do tlakáče. Poté zalijeme smetanou a zahustíme jíškou.

  3. Podle chuti dochutíme. Podáváme s rýží, knedlíkem, těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!