Uzené maso na cibulce s klobáskou

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

2 plátky uzeného masa
2-3 větší brambory
3 mini klobásky
2 cibule
1 jarní cibulka
sůl
pepř
kmín
petrželka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si opláchneme brambory a dáme je vařit i se slupkou v osolené vodě.

  2. Uzené maso opláchneme, z obou stran osolíme, opepříme a s lehce nařezanýma klobáskama vložíme na pánev s rozpáleným olejem a orestovanou najemno nasekanou jarní cibulkou.

  3. Maso orestujeme z obou stran do křupava.

  4. Uvařené brambory vyndáme, ochladíme ve studené vodě a slupku nožem oloupeme. Poté je nakrájíme na slabší plátky a vložíme na pánev spolu s cibulí. Osolíme, opepříme, přidáme trošku kmínu a opečeme ze všech stran do zlatova.

  5. Servírujeme nejdříve brambory na které naaranžujeme maso, doprostřed dáme petrželku, můžeme posypat jarní cibulkou a ozdobíme pepřem z mlýnku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!