Kuřecí závitek s rýžovým pilafem

Recepty, Minutky

Suroviny

1 kuřecí prso
2 plátky Anglické slaniny
1 vejce
2 plátky sýru Eidam (nebo jiný)
1 cibule
mletá paprika
grilovací koření
sůl
pepř
olivový olej
petrželka
máslo
Rýžový pilaf:
rýže
jarní cibulka
hřebíček
cibule
Sýrová omáčka:
tavený sýr
Niva
Hermelín
smetana
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme si v kastrůlku trošku másla, rozklepneme vejce, LEHCE osolíme a opepříme a uděláme si míchaná vejce. Když máme hotovo, sundáme z plotny a necháme vychladnout.

  2. Mezi tím si připravíme maso. Kuřecí prso opláchneme, zbavíme nečistot a nařežeme tak, aby nám vznikl jeden velký plátek.

  3. Plátek z obou stran osolíme, opepříme, a z jedné strany lehce posypeme mletou paprikou a koření lehce prsty zamačkáme do masa. Na stranu, kterou jsme posypali paprikou, položíme plátek slaniny, sýra, slaniny, sýra a vejce které nám už vychladlo.

  4. Maso nyní smotáme a pokusíme se udělat rolku, kterou svážete nití nebo propícháte párátkem. Na pánvi si nyní rozpálíme olivový olej, rolku posypeme grilovacím kořením a PRUDCE osmahneme ze všech stran včetně boků.

  5. Když se nám maso krásně do zlatova opeklo, vložíme jej do kastrólů ve kterém je na jemno nasekaná cibule, lehce oleje, grilovací koření, sůl, pepř. Podlijeme lehce vodou, přikryjeme alobalem a pečeme na 200°C. Po 10ti minutách sundáme alobal, podlijeme a pečeme dalších 10 minut.

  6. Když je maso hotovo vyndáme jej na prkénko, zbavíme nitě či párátek, rozkrojíme napříč a servírujeme s výpečkem z kastrolu (případně dochutíme).

  7. Zdobíme pepřem z mlýnku a petrželkou. Rýžový pilaf: Uvaříme rýži tak, aby nebyla úplně měkká, přecedíme, na pánvičce si rozpálíme olej, vložíme jarní cibulku, rýži, hřebíček a orestujeme.

  8. Sýrová omáčka: V kastrolku si rozpustíme lehce másla či oleje, vlijeme smetanu (min. 30%) necháme chvilinku povařit, vložíme nastrouhané sýry a tavený sýr, mícháme dokud se nám vše krásně nerozpustí. Poté přidáme sůl a bílý pepř.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!