Vepřové ragú mojí maminky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
1 cibule
1 rajče
1 paprikový lusk
2 PL oleje
300 g fazolek (lusky, mražené nebo čerstvé)
200 g brambor
sůl
mletý černý pepř
sladká mletá červená paprika
200 g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu. Keď je osmažená dosklovita, pridáme pokrájané mäso. Premiešavame, kým nezbelie, potom zasypeme mletou paprikou, osolíme, okoreníme, zalejeme vriacou vodou, len aby bolo mäso prikryté. Pridáme papriku a paradajku nakrájanú nadrobno. Pomaly dusíme.

  2. K polomäkkému mäsu pridáme na menšie kúsky pokrájané zemiaky a fazuľku (Ak je fazuľa mrazená, tak ešte neskôr.).

  3. Smotanu dáme do misky, pridáme trochu šťavy z mäsa. Takto prehrejeme smotanu, ktorú potom vlejeme do hotového jedla. Už nevaríme.

  4. Podávame napr. s haluškami, ryžou, ja som zvolila dnes tarhoňu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!