Cizrnová pomazánka s grilovanou paprikou

Recepty, Pomazánky

Suroviny

100 g vařené cizrny
2- 3 PL smetanového sýru (možno i z domácí lučiny)
1 větší barevná paprika
česnek
1 KL červené mleté papriky (možno i pálivé, popř. chilli)
šťáva z limetky
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Papriku dáme nejprve pod gril opéci, až se na ní vytvoří černé puchýře, vložíme ji do mikroten. sáčku a necháme chvilku zapařit. Pak ji oloupeme a zbavíme semen. Všechny ingredience kromě olivového oleje dáme do mixéru a rozmixujeme, podle hustoty naředíme olivovým olejem,dochutíme solí nebo limetkovou šťávou. Můžeme použít i jako dip k zelenině či masu, v tom případě zředíme větším množstvím olivového oleje. V obou případech necháme uležet a řádně vychladit v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!