Ořechové řezy s ricottou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
100 g polohrubé mouky
200 g hořké čokolády
150 g másla
200 g moučkového cukru
3 vejce
40 g kakaa
100 ml šťávy vymačkané z mandarinek
200 g vlašských ořechů
1 kávová lžička prášku do pečiva
Ricottová poleva:
250 g ricotty
100 g moučkového cukru
160 g vanilkového Pribináčku
2 plátky želatiny
2 kávové lžičky citronové šťávy
Na dokončení:
meruňková marmeláda
měsíčky mandarinek

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy nasekáme nahrubo. Čokoládu nastrouháme. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a se změklým máslem. Přidáme nastrouhanou čokoládu, prosáté kakao, polohrubou mouku s kypřícím práškem, vlašské ořechy a přilijeme šťávu z mandarinek. Promícháme.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Překlápěním ho vpravíme do těsta. Těsto dáme na vymazamý a hrubou moukou vysypaný plech (30x24 cm) a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi na 30-40 minut. Zkoušíme špejlí.

  3. Po upečení necháme vychladnout.

  4. Vychladlý korpus potřeme marmeládou.

  5. Na ricottovou polevu utřeme dohladka ricottu s pribináčkem a cukrem. Přidáme citronovou šťávu a podle návodu nabobtnalou želatinu. Promícháme a nalijeme na korpus potřený marmeládou. Necháme ztuhnout.

  6. Krájíme na kostky a dozdobíme měsíčky mandarinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!