Vepřové po debrecínsku v PH
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové plátky (mohou být i kostky masa)
- lžíce sádla (nebo olej)
- 30-50 g uzené slaniny (lze vynechat)
- 2 plné lžičky sladké papriky
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- 1-2 lžíce protlaku
- voda nebo vývar
- klobása i pikantní (nebo párek)
- 1 světlezelená paprika
- 1 větší rajče
- hotová jíška
- 1 smetana 12% (kdo rád, dá si smetanu ke šlehání)
Postup Vepřové po debrecínsku v PH
Postup přípravy receptu
-
Na dno PH dáme sádlo a špek, pokrájený na kostičky, rovnoměrně posypeme 1 lžičkou sladké papriky, na to nasypeme drobně pokrájenou cibuli, na cibuli dáme maso (nejlépe plec) – mírně osolené a trochu víc opepříme. Na maso rovnoměrně nasypeme druhou lžičku papriky a prolisujeme česnek. Přidáme i protlak a nakonec zalijeme vodou tak, abychom z masa neopláchli koření.
Pomalíme asi 2 a 3/4 až 3 hodiny na stupeň High, pak přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a na proužky nakrájenou papriku. Za další čtvrt hodiny ochutnáme, podle potřeby dosolíme a dochutíme, přidáme smetanu a hotovou jíšku (omáčka by neměla být hustá). Necháme 10-15 minut povařit, nakonec přidáme na kousky nakrájené rajče, přiklopíme a vypneme pomalý hrnec.
Jako příloha je nejlepší rýže, ale hodí se i brambory, těstoviny či knedlík, co kdo rád.