Vepřové po debrecínsku v PH

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové plátky (mohou být i kostky masa)
lžíce sádla (nebo olej)
30-50 g uzené slaniny (lze vynechat)
2 plné lžičky sladké papriky
1 větší cibule
2 stroužky česneku
sůl, pepř
1-2 lžíce protlaku
voda nebo vývar
klobása i pikantní (nebo párek)
1 světlezelená paprika
1 větší rajče
hotová jíška
1 smetana 12% (kdo rád, dá si smetanu ke šlehání)

Postup přípravy receptu

  1. Na dno PH dáme sádlo a špek, pokrájený na kostičky, rovnoměrně posypeme 1 lžičkou sladké papriky, na to nasypeme drobně pokrájenou cibuli, na cibuli dáme maso (nejlépe plec) – mírně osolené a trochu víc opepříme. Na maso rovnoměrně nasypeme druhou lžičku papriky a prolisujeme česnek. Přidáme i protlak a nakonec zalijeme vodou tak, abychom z masa neopláchli koření.

  2. Pomalíme asi 2 a 3/4 až 3 hodiny na stupeň High, pak přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a na proužky nakrájenou papriku. Za další čtvrt hodiny ochutnáme, podle potřeby dosolíme a dochutíme, přidáme smetanu a hotovou jíšku (omáčka by neměla být hustá). Necháme 10-15 minut povařit, nakonec přidáme na kousky nakrájené rajče, přiklopíme a vypneme pomalý hrnec.

  3. Jako příloha je nejlepší rýže, ale hodí se i brambory, těstoviny či knedlík, co kdo rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!