Bramborpizza diet - bez mouky

Recepty, Pizzy

Suroviny

Na těsto:
6 - 8 středních brambor
2 vejce (možno jen bílky alternativně 20 g vejce z prášku + 50 ml nízkotučného mléka)
sůl
Náplň:
houbová směs
větší rajče
papriku
okurku
kysané zelí
100 g šmakouna
150 g Olomouckých tvarůžků (syrečků)
menší cibule
česnek
sůl
koření
Přeliv:
1 vejce (bílek)
50 ml nízkotučného mléka
sůl
koření

Postup přípravy receptu

  1. Všechny brambory oloupeme, polovinu nastrouháme nahrubo, druhou polovinu najemno, smícháme, vymačkáme přebytečnou tekutinu, důkladně promícháme s rozšlehanými vejci a osolíme. Vzniklé těsto rozprostřeme na pečící papír vložený do formy na pizzu, nebo na plech.

  2. Zeleninu a šmakouna nadrobno nakrájíme a společně s houbami pokládáme na těsto. Na směs nastrouháme česnek a osolíme, okořeníme podle chuti. (Solit opatrně! Syrečky jsou sami o sobě celkem slané.)

  3. Vložíme do lehce předehřáté trouby a na 180° zapékáme cca 15 minut.

  4. Po 15 minutách pečení posypeme nadrobno nastrouhanými, nebo na tenké plátky nakrájenými syrečky a přelijeme vejcem rozšlehaným v mléce.

  5. Překryjeme alobalem a vrátíme péct dokud se sýr nerozpustí a vejce s mlékem nezapeče (ve vypnuté můžeme sýr dopékat bez překrytí alobalem).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!