Závin z pomazánkového másla

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
200 g pomazánkového másla
50 g Hery
1 žloutek
špetka soli
náplň
4 větší jablka
200 g cukru krupice
vanilkový cukr
skořice
rozinky
strouhanka
máslo na plech a na potření závinu
smetana (mléko)

Postup přípravy receptu

  1. Z pomazánkového másla, hery, polohrubé mouky, žloutku a soli vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát.

  2. Plát posypeme strouhankou a nastrouhanými jablky, které jsme před strouháním oloupali. Jablka posypeme vanilkovým cukrem, cukrem, skořicí a rozinkami. Závin zavineme.

  3. Plech potřeme rozpuštěným máslem, závin na něj položíme a máslem ho celý potřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 175°C dorůžova. Těsně před dopečením ještě závin potřeme smetanou nebo mlékem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!